Krokante kipburger:

Voor deze knapperige kipburger heb je het volgende nodig:

Voor de burgers:
- 250 gram kipgehakt (eventueel zelf maken van kipfilets)
- 2 kleine sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- eventueel wat peterselie
- 2 hamburgerbroodjes
- sla
- tomaat
- zout en peper
- olie en/of roomboter
- indien nodig: 1 ei en paneermeel

Voor de korst:
- 2 handjes bloem
- 1 ei
- 2 handjes (panko) broodkruim

Voor de honing/mosterdsaus:
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 theelepels honing
- 2 theelepels mosterd

 

LATEN WE BEGINNEN:

Stap 1: Snijd de knoflook en de ui en ook meteen de peper en doe dit samen in de kom waar het gehakt in zit. Nu kan de basilicum ook erdoor (naar smaak). Doe er nu wat zout en peper bij (doe niet te veel zout). Kneed dit met je handen. Als je merkt dat je 'beslag' wat te nat is, kan je wat paneermeel of een verkruimeld beschuitje er door doen.

Stap 2: Maak er burger-vormpjes. Dip ze eerst in de bloem, daarna in het ei en daarna in het broodkruin (hierdoor wordt het knapperig). Verhit wat olie in de pan. Doe er tot slot de burgers in.

Stap 3: Doe voor het sausje de mayonaise, honing en de mosterd in een kom en roer dit door. Serveer bijvoorbeeld op een broodje met wat plakjes tomaat ofzoiets. EET SMAKELIJK! nomnomnomnom...