Stroopwafel cupcakes:
Daar zijn ze dan: DE CUPCAKES! Speciaal voor Lois omdat ze zo graag cupcakes wilde zien hoe je dat maakt. Dit is wat de nodig hebt:
Voor de cupcakes zelf:
- 130 gram zelfrijzend bakmeel
- 130 gram zachte roomboter
- 130 gram suiker
- 2 eetlepels melk
- 2 eieren
- 6 stroopwafels in kleine stukjes
Voor de caramel botercreme:
- 125 gram boter
- 180 gram poedersuiker
- 2 eetlepels karamelsaus
- eventueel 2 eetlepels water
- wat kleine stroopwafeltjes voor de garnering
LATEN WE BEGINNEN :
CUPCAKES:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de boter samen met de suiker ongeveer 2 minuten. Doe daarna de 2 eieren erbij samen met de melk en mix dit weer 2 minuten. Daarna kan de bloem erbij.
Stap 2: je kan nu de halve stroopwafeltjes in de beslag kom gooien. Nu niet mixen, alleen doorspatelen. Je kan het nu met 2 lepels in muffinvormpjes doen.
BOTERCREME:
Stap 3: Wanneer de cupcakes in de oven zitten kan je nu verder met de botercreme. Mix de boter eventjes, dit duurt ongeveer 3 minuten. De poedersuiker kan er nu bij, mix dit 1 minuut. De caramelsaus kan er nu ook bij, wanneer je na het mixen denkt dat de creme nog te dik is kan je er altijd nog wat water bij doen.
Stap 4: Je botercreme kan je nu in een spuitzak doen. Laat de cupcakes helemaal afkoelen. Wanneer ze zijn afgekoeld, kun je de botercreme over de cupcakes spuiten. Als je dat hebt gedaan kan je ook nog een half stroopwafel stukje er in drukken. EET SMAKELIJK!

Maak jouw eigen website met JouwWeb